În perioada 30 august – 01 septembrie 2019, Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Astfel, vineri, 30 august 2019, la ora 17:00, va avea loc primirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului la intersecția cu Strada Nicolae Titulescu – strada București de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu – strada București până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Volna), unde Icoana Maicii Domnului va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești va rămâne spre închinare până duminică, 1 septembrie 2019, ora 15, când delegația va pleca din municipiul Călărași.

 Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni de la Trifeşti o întruchipează pe Maica Domnului împreună cu Pruncul Iisus. Aceasta are o istorie aparte, ce se transmite din generaţie în generaţie.

Potrivit acesteia, cu câteva sute de ani în urmă un cioban, care îşi avea stâna pe malul drept al râului Moldova, a găsit în albia râului o bucată de lemn, adusă de ape. A luat lemnul din apă şi a încercat să facă un foc cu el.

În momentul în care a încercat să taie cu un topor acea bucată de lemn, ciobanul a observat că din acesta a început să curgă sânge. Speriat şi mirat, el a mers cu bucata de lemn la preotul satului.

Din acel lemn a fost făcută Sfânta Icoană, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni. Este cunoscută de către credincioşi sub numele: „Sfânta” sau „Sfânta de la Trifeşti”. Fiind cunoscută ca aducătoare de ploaie, credincioşii multor parohii au cerut, la vreme de secetă, ajutorul „Sfintei de la Trifesti”, care, după procesiuni şi rugăciuni în biserici şi ţarine a adus apa atât de necesară oamenilor, animalelor şi roadelor pământului.

Articolul precedentEvoluţia principalelor fenomene demografice, în luna iunie 2019, la nivelul judeţului Călăraşi
Articolul următorPompierii s-au luptat peste 5 ore cu focul izbucnit la o hală de creșterea păsărilor din Călărași