U Cluj a contestat dreptul de joc al lui Florin Robert Boboc, care nu avea drept de joc pentru acel meci, iar FRF a dat câștig de cauză clujenilor. „În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD clubul AFC Dunărea 2005 Călărași se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AS FC Universitatea Cluj) și i se aplică penalitate sportivă de 850 de lei”.

Meciul, disputat în etapa a 7-a, s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea Dunării Călărași, însă, din cauza gafei staffului tehnic, echipa se vede deposedată de cele 3 puncte câștigate atunci.

Conform Art. 83/10/1 din regulament: „Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor extracomunitari și a jucătorilor aflaţi în stare de suspendare, pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru eliminări (cartonaşe roşii) se urmăresc din oficiu la sesizarea departamentului activități sportive/competiții al FRF/LPF/AJF”.

Astfel, U Cluj va face rocada în clasament cu Dunărea Călărași. Echipa lui Adrian Falub va acumula 9 puncte și va urca până pe locul 13, chiar în locul călărășenilor. Dunărea va rămâne cu 6 puncte după primele 8 etape și va cădea pe locul 16.

Articolul precedentLuni, 30 septembrie, la Călărași, începe proiectul cultural „7 Zile 7 Arte” | Program
Articolul următorComuna Chirnogi, prima din Județul Călărași care găzduiește un Muzeu de Etnografie și Istorie Locală