Prezentă într-o conferință de presă la PSD Călărași, Ecaterina Andronescu a vorbit despre speculațiile privind plecarea sa din PSD către Pro România, aceasta negând informațiile, deși a recunoscut că în politică e bine ca niciodată să nu spui niciodată, dar și despre erodarea încrederii în guvernarea PSD. 

Fostul ministru al Educației a recunoscut că PSD nu trece printr-o perioadă foarte bună, spunând că zilnic se gândește unde s-a greșit și cine este vinovat pentru această situație, fiind nevoie de o analiză internă pentru recâștigarea încrederii populației.

„Venind spre Călăraşi, am dat un interviu la RFI şi, între întrebări, a fost și dacă plec din PSD. Eu am intrat în PSD în 1996 şi n-am avut niciodată gânduri centrifuge, să spunem așa. Când am intrat, am intrat cu convingerea că lângă nişte oameni profesionişti pot să fac şi eu mai mult cu ceea ce ştiu şi cu potenţialul pe care îl am.

Am spus că, deşi ştiu că în politică niciodată nu e bine să spui niciodată, totuşi, din punctul meu de vedere, ce avem noi acum ca obligaţie, membri de partid, este să încercăm să readucem partidul acolo unde el a fost. A obținut, în 2016, 46% din voturile cetăţenilor. N-am cum să nu mă întreb, aproape în fiecare zi, unde am greşit, și cine a greşit, şi cum putem să îndreptăm greşelile, în aşa fel încât să redevenim ce am fost.

Din punctul meu de vedere, în discuțiile noastre din interior trebuie să facem aceste analize şi să găsim soluţiile de a recâştiga populaţia care ne-a votat, pentru că fără suportul public și cu o Opoziție agresivă e foarte greu să guvernezi.”, este de părere fostul ministru.

Ecaterina Andronescu crede că formațiunea politică din care face parte nu a știut sau nu știe să facă opoziție, afirmând că „PSD s-a născut ca un partid de guvernare”.

„Vedeți, PSD s-a născut ca partid de guvernare și, în general, n-a știut să facă opoziție, să se manifeste agresiv atunci când a fost în Opoziție, dar cei care astăzi formează Opoziția, statutul acesta de Opoziție i-a învățat să fie agresivi, dar de cele mai multe ori gratuit.”, a declarat Ecaterina Andronescu în cadrul conferinței de presă de la Călărași.

Articolul precedentEugen Pârvulescu a demisionat de la conducerea clubului Dunărea Călărași
Articolul următor12 societăți din domeniul confecțiilor, sancționate de ITM Călărași