Mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei au intrat astăzi în dotarea pompierilor călărășeni prin proiectul transfrontalier ”Risk management and flood protection in cross-border regions Călărași and Polski Trambesh.

La sediul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost prezenți Raed Arafat,Ministrul Secretar de Stat, Şeful DSU și general-locotenent Dan Paul Iamandi, inspectorul General al IGSU

Imagine

„Proiectul abordează problema situațiilor de urgență, în special a inundațiilor, dar și a tuturor riscurilor naturale și umane potențial dăunătoare pentru mediu, vieții sociale și economie, cum ar fi: accidente rutiere (de exemplu, camioane cisternă încărcate cu substanțe periculoase care trebuie îndepărtate imediat), muniții neexplodate (care prin explozia accidentală în caz de manevrare defectuoasă ar putea provoca dezastre mediului și vieții umane), inundații, etc,” transmite ISU Călărași.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.

Proiectul va asigura coordonarea, avertizarea timpurie prin monitorizarea permanentă, eficacitatea eforturilor comune ale părților interesate din instituțiile din BG și RO, pentru a garanta siguranța teritoriului regiunii comune, (dezastrele au avut de obicei cu consecințe transfrontaliere) și pentru a reduce daunele provocate de astfel de situații potențiale.

 

Imagine

Sursa foto ISU Calarasi

Sursa: Realitatea de Calarasi