În perioada 23 – 25 noiembrie 2018 va avea loc, la Călărași, Festivalului Național – Concurs de Muzică Folk „Chitara Dunării” – ediția a X-a.

Centrul Județean de Cultură şi Creaţie își propune, prin intermediul acestui festival, continuarea tradiției acestui gen muzical la Călărași, descoperirea şi promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă.

Festvalul este conceput ca o manifestare adresată grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk, cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani. În fiecare seară de festival vor avea loc recitaluri, prin care tinerii concurenți vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului.

Înscrierea se poate face on-line prin expedierea pe adresa [email protected] a următoarelor:

  • fișa de înscriere;
  • acord folosire date cu caracter personal;
  • copie C.I.;
  • foto în format jpeg;
  • două piese demo din care una obligatoriu compoziție proprie.

Materialele pentru înscrierea în preselecție pot fi transmise până la data de 11 noiembrie 2018, ora 24:00.

Lista concurenților admiși va fi afișată pe site-ul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, în data de 15 noiembrie 2018. Concurenții au obligația de a confirma participarea în decurs de 24 ore de la afișarea listei.

În data de 23 noiembrie 2018, ora 12:00, va avea loc tragerea la sorți și proba de sunet.

Premiile care se vor acorda în cadrul evenimentului sunt următoarele: Trofeu – 5.000 de lei; Premiul I – 4.000 de lei; Premiul II – 3.000 de lei; Premiul III – 2.000 de lei; Premiul „România Centenar” – 3.500 de lei; Premiul pentru cea mai bună trupă – 3.500 de lei.

Articolul precedentDunărea Călărași, pe locul 4 la finalul turului… ca număr de spectatori
Articolul următorMoromeții 2 și Bohemian Rhapsody la Cinema Călărași | Program 6 noiembrie – 6 decembrie 2018