O mină a fost detonată de scafandrii în apele românești.  Este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine.

Scafandrii EOD ai Forțelor Navale au neutralizat prin distrugere, joi, 13 aprilie, o mină marină care punea în pericol navigația și activitățile de pescuit, în apropierea litoralului românesc.

După ce a plecat din portul militar Constanța, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), având la bord scafandrii EOD din Serviciul de Luptă Permanent de Intervenție, a ajuns în raionul maritim în care se afla nava de pescuit „Flamingo 4”, în jurul orei 15.45-16.00. Puitorul 274 a rămas la o distanță de siguranță, iar de la bord a fost coborâtă o ambarcațiune cu scafandrii EOD, care s-au deplasat la fața locului, pentru a analiza obiectul suspect, prins în plasa pescadorului.

Imagine

În urma cercetării, scafandrii EOD au constatat că obiectul respectiv este o mină marină din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a fost agățată de traulerul navei „Flamingo 4”. Mina marină a fost eliberată din plasa pescadorului și a fost distrusă pe fundul apei, la adâncimea de 10 m, prin detonare de la distanță, după ce „Flamingo 4” s-a îndepărtat la o distanță de siguranță.

Imagine

Sursa foto/video Forțele Navale Române

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCât timp poți mânca ouăle vopsite de Paște. Numărul de zile după care devin TOXICE
Articolul următorGAFĂ de proporții a judecătorilor din dosarul „Sex cu minore”! Numele victimelor minore și ale martorilor, făcute publice