Astăzi, președintele Fundației SERA România, Bogdan Simion, și președintele Consiliului Judeţean Călăraşi au prezentat presei proiectul privind viitorul Centru de recuperare destinat copiilor diagnosticaţi cu Sindrom Down şi autism ce se va construi în incinta fostei unităţi militare situate pe strada Independenţei.

În prezența celor doi și a directorului Direcției de Dezvoltare din CJ, Eduard Grama, a avut loc predarea amplasamentului, centrul urmând a se întinde pe o suprafaţă de 500 de mp.

Astăzi predăm amplasamentul pentru construirea unui Centru SERA pentru copiii cu dizabilităţi care vor fi preluaţi din sistem sau din cadrul familiilor cu probleme.

Încă de la preluarea mandatului, am încercat ca tot ce am promis călărăşenilor să devină realitate. Ne interesează și problemele de acest gen ale cetăţenilor.

Împreună cu Fundaţia SERA, reprezentată astăzi de directorul executiv domnul Bogdan Simion, am reuşit să demarăm acest proiect care va avea o valoare totală de 420.000 de euro, fiind vorba de 500 mp de construcţie.

Contribuţia Consiliului Judeţean este de 63.000 de euro iar a Fundaţiei SERA, de 357.000 de euro.

Utilităţile, drumul şi toate celelalte obiective care nu sunt incluse în proiect vor fi preluate de Consiliul Judeţean ca să putem asigura punerea în funcţiune a acestui proiect.”, a spus Vasile Iliuţă, preș. CJ Călărași.

„Fundaţia SERA are o intervenţie începând cu 1997 în Călăraşi. A fost o perioadă în care n-am mai venit probabil pentru că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului n-a mai avut nevoie de ajutorul nostru.

La cererea Consiliului Judeţean ne-am întors şi practic construim un Centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi atât pentru cei din centrele şi asistenţa maternală a Direcţiei cât şi pentru cei care provin din cadrul familiilor din comunitate, ceea ce înseamnă Călăraşiul şi periferia.

Pentru noi este al 52-lea centru de recuperare pentru copiii cu handicap pe care-l facem în ţară alături de Consiliile Judeţene şi Direcţiile Generale de Asistenţă Socială.”, a declarat Bogdan Simion, directorul SERA.

Un nou proiect al echipei Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași prinde contur. Împreună cu colegii mei cărora le mulţumesc, am identificat această problemă la nivel de judeţ.

Sunt mulţi copii cu astfel de probleme şi atunci am decis să facem ceva pentru ca acestea să fie rezolvate. Am contactat SERA şi le mulţumim şi pe această cale pentru faptul că disponibilitatea lor a fost maximă.

E adevărat că şi noi am fost destul de insistenţi pentru ca lucrurile să se mişte foarte repede. Anul trecut am pornit acest proiect şi astăzi suntem aici pentru predarea amplasamentului.

Sunt convins că aceşti copii cât şi părinţii lor vor beneficia de condiţii foarte bune.”, a afirmat și Eduard Grama, inițiatorul proiectului.

Lucrările la noul obiectiv vor demara peste aproximativ 30 de zile, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 9 luni.

Autorizația de construire a fost eliberată săptămâna trecută urmând să se procedeze la selecţia constructorului care ar putea dura 2-3 săptămâni. Directorul SERA, Bogdan Simion speră ca lucrările să înceapă în 30 de zile. Centrul de zi va oferi îngrijire copiilor cu autism și sindromul Down pe timpul zilei. Capacitatea acestuia va fi de 36 de copii/zi, aceștia putând beneficia de kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie și consiliere psihologică.

Articolul precedentPolițiștii IPJ Călărași au făcut educație rutieră cu copiii
Articolul următorPeste 950 de conducători auto, care nu au respectat legislația rutieră, sancționați