Gabriel Torje a ajuns în atenția DIICOT. Fotbalistul de la Farul Constanța a fost audiat, după ce a împrumutat o sumă mare de bani de la cămătari, pe care a trebuit să o returneze dublu. Gabriel Torje a fost chemat ulterior în fața autorităților pentru a da explicații.

Gabriel Torje s-ar fi împrietenit cu membri ai grupării la o sală de forță din București și a împrumutat o sumă mare de bani, iar apoi era nevoit să restituie dublu.

Contextul anchetei DIICOT

Cinci persoane au fost reţinute și alte trei sunt sub control judicar în urma unor percheziţii în București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de camătă. Până acum au fost identificate peste 50 de persoane vătămate.

Polițiștii și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie a anului 2022, în București ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă, informează IGPR.

Membrii grupului ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea, aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate la data de 26 octombrie, în București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Astfel, la data de 26 octombrie a.c., procurorii DIICOT Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentControversa PENSIILOR: procentul real de majorare – Totul depinde de banii de la buget, cine face calculele greșit
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET