O femeie din municipiul Călărași a descoperit o grenadă defensivă (muniţie rămasă neexplodată) în grădina din fața blocului în care locuiește.  

Ieri, la ora 17.16, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza municipiului Călărași, pe Bulevardul Cuza Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade defensive.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către o femeie vârstnică (M G.) din municipiul Călărași, în timp ce efectua lucrări în grădina din fața blocului în care locuiește.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, aceasta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat grenada pe care au depozitat-o în vederea distrugerii ulterioare.

De asemenea, trebuie menționat că respectivul element de muniție nu avea focos, ceea ce înseamnă că nu reprezenta pericol de explozie.

De asemenea la fața locului s-a deplasat și o autospecială de stingere cu patru subofițeri pentru a asigura perimetrarea zonei și a identifica alături de colegii lor pirotehniști dacă mai sunt în locul respectiv și alte elemente de muniție rămasă neexplodată.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, ISU Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

-să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;

-să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;

-să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

-să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;

-să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Articolul precedent11 medalii de aur, 6 de argint și 4 bronz pentru CS Seijitsu Călărași la Cupa Tigers de la Brașov
Articolul următor12 tone de îngrășăminte chimice, indisponibilizate de polițiști pentru depozitare necorespunzătoare