În ședința de Guvern de luni, 28 octombrie, a fost aprobată hotărârea privind finanțarea construcției unui nou corp la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Valoarea totală a investiției este de 99.312.000 lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 64.063.000 lei.

Din valoarea totală, CNI va finanța suma de 96.227.000 lei. Noua clădire va fi situată în curtea actualului spital.

Aceasta va avea un regim de înălțime de Demisol + Parter + 5 Etaje prin care să se asigure funcționalitatea în ansamblu a SJU Călărași. Clădirea va prelua secțiile din cadrul a trei corpuri deja existente, urmând ca după ce acestea vor fi relocate în corpul nou, să li se dea o altă destinație.

Se vor muta în corpul nou Chirurgia plastică, Oncologia, Pediatria, Psihiatria, Neurologia și Geriatria. În total vor fi 270 de paturi.

Suprafaţa construită va fi de 2.653 mp, iar suprafața desfășurată va fi de 15.347 mp. Durata totală de realizare a investiției este de 40 luni, din care durata de execuție este de 36 de luni.

Obiectivul va fi realizat prin „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Naţională de Investiţii – C.N.I SA.

Articolul precedentPoșta Veche din Călărași a renăscut din ruină cu ajutorul fondurilor europene
Articolul următorRealitatea merge mai departe. De la Realitatea TV la Realitatea Plus