Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează în perioada 3 – 9 noiembrie 2022 o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

 În cetatea Sloboziei va veni și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșii Eparhiei  Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Schitul Pocrov, Mănăstirea Neamț, din Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, anunță Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

 Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

 
Joi, 3 noiembrie 2019:

La ora 13:30 va avea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.

La ora 14:30, după slujba de Te Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu și soborul de preoți și credincioșii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.

 Vineri, 4 noiembrie 2022:

În această zi, ca bucuria duhovnicească să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

 Sâmbătă, 5 noiembrie 2022:

Dimineață se va săvârși Acatistul Maicii Domnului, Ceasurile și Sfânta Liturghie de către preacuvioși părinți ai mănăstirii.

Seara, sub protia preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, stareț și vicar eparhial, stareți din cadrul Eparhiei vor săvârși slujba de Priveghere cu Litie

Duminică, 6 noiembrie 2022:

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de preacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

 Marți, 8 noiembrie 2022:

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 08:30.

La slujbă vor participa membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial și preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

 Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne până miercuri,  9 noiembrie 2022, ora 21:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Schitul Pocrov, Mănăstirea Neamț din Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Buc

Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Schitul Pocrov, Mănăstirea Neamț

 Icoana care datează din anul 1842 este un odor cu o încărcătură duhovnicească deosebită pentru Schitul Pocrov, în fața căreia s-au rugat nu numai monahii ci și mulți pelerini care au pășit în acest locaș și care au aflat alinare și împlinire a rugăciunilor adresate Maicii Domnului.

De-a lungul timpului au fost revărsate multe binefaceri de la această icoană, rămânând adânc întipărite în sufletele și memoria credincioșilor.

Expresia Maicii Domnului din această icoana îndeamnă la smerenie dar transmite și multă liniște și bucurie, izvorâte din virtuțile sădite în sufletul Preasfintei Fecioare.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCum pot românii să obțină bani de la autorităţi pentru panouri solare. Anunțul ministrului Mediului, Tanczos Barna
Articolul următorTârgu Jiu: Femeie găsită moartă într-o stație de autobuz