Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași reia campania de recrutare de noi candidaţi in cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune!”, campanie care se va desfășura până la finalul lunii Octombrie 2019.

Având în vedere situația operativă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași își propune recrutarea de noi voluntari care să participe efectiv, alături de pompierii militari, la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii și altele) și în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Demersul ISU Călărași are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:

• vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
• apt din punct de vedere medical;
•să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție;
• să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;
Dosarul candidatului trebuie să conțină:
• cererea de înscriere;
• certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
• copie a actului de identitate, avizul psihologic;
• actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;
• adeverința medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos” și acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Dosarele complete ale candidaților vor fi depuse la sediul ISU Călărași, strada București nr. 344, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00. În urma analizei, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta „Barbu Ștribei” al judeţului Călărași (telefon 0242.311.818) sau accesând site-ul www.isucalarasi.ro.

Articolul precedentIPJ scoate la concurs un post de ofițer pentru Compartimentul Schengen și Relații Internaționale
Articolul următorKlaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu liberalii și susținătorii săi din Călărași