Prefectura Călărași informează că până joi, 19 martie 2020, ora 13:00, pe teritoriul județului Călărași nu au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19. În această etapă, Direcția de Sănătate Publică Călărași deține materiale pentru recoltarea probelor de COVID-19 pentru un număr de 570 de probe.

Medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică, Poliția și Jandarmeria Călărași monitorizează în prezent 311 persoane aflate în izolare la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, iar un număr de 128 persoane au ieșit din perioada de autoizolare.

La nivelul județului, sunt 37 de persoane în carantină.

Persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună.

Numărul total de persoane cărora li s-au recoltat probe, de la începutul perioadei de supraveghere este 57, dintre care:
• 42 probe cu rezultat negativ
• 15 probe sunt în lucru

În prezent, 8 persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Pentru aceste persoane se așteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balș din București.

Cetățenii sunt rugați să se informeze doar din surse oficiale, să respecte măsurile transmise de autoritati și să nu părăsească locuința decât dacă este neapărat necesar.

Articolul precedentCrucea Roșie și Primăria Călărași vin în sprijinul bătrânilor pentru cumpărături
Articolul următorGabriel Oprea, îndemn la mobilizare: Județele neinfectate cu coronavirus pot ajuta într-un efort național