Eliminarea alcoolului din sânge diferă în funcție de mai mulți factori cum ar fi: sexul, vârsta, greutatea consumatorului, cantitatea de alcool și timpul în care respectiva cantitate a fost consumată.

 

Corpul are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru metabolizarea alcoolului și eliminarea lui din organism. Astfel, ritmul de metabolizare al acestuia nu poate fi accelerat semnificativ prin nicio metodă.

Alcoolul poate rămâne în sânge chiar și 24 de ore, timpul fiind influențat de tipul de bătutură alcoolică, cantitatea consumată și timpul în care a fost consumată.

 

O cantitate de 500 de ml de alcool de 5% (echivalentul unei beri) este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid. Mai exact, o bere băută într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași bere băută în jumătate de oră va fi eliminată în 6 ore.

În cât timp poate fi detectat alcoolul în organism?

 

Alcool în sânge – poate fi depistat timp de 6-12 ore
Alcoolul în respirație – poate fi depistat până la 24 de ore
Alcoolul în urină – poate fi depistat între 12 și 48 de ore
Alcoolul în salivă – poate fi depistat timp de 48 de ore
Alcoolul în păr – poate fi depistat până la 90 de zile

Citește continuarea pe realitateamedicală.net.

Articolul precedentAlimente bogate în vitamina C care te scapă de durerile în gât. Nu ar trebui să lipsească din alimentația ta în sezonul rece
Articolul următorStimulente de la Guvern pentru performanța şcolară – Nicolae Ciucă: „2.000 lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională”