O femeie de 56 de ani din Călărași a trecut astăzi prin momente de groază. În jurul orei 14.15, în momentul în care traversa pe trecerea de pietoni de pe cea mai circulată arteră din municipiul Călărași, Prelungirea București, a fost lovită în plin de un autoturism ce nu a oprit să cedeze trecerea.

Șoferul, un bărbat de 41 de ani, tot din Călărași, nu a apucat nici măcar să frâneze în momentul impactului, deși un alt autoturism, aflat în paralel, oprise deja pentru a ceda trecerea persoanelor care se angajaseră în traversarea străzii.

În urma accidentului femeia s-a ales cu o fractură la picior și mai multe contuzii, starea sa fiind însă stabilă la momentul preluării de către ambulanță. Aceasta a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru mai multe investigații.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Călărași, Bianca Ghiveci, rezultatul testului cu alcooltestul a fost negativ, însă șoferul a fost și el condus la spital pentru preluarea de probe biologice.

Șoferului vinovat i s-a deschis un dosar de cercetare penală, urmând ca, în funcție de numărul de zile de spitalizare ale victimei, să se stabilească și încadrarea penală.