Drumul Judeţean 306, care leagă satul Socoalele de Dragoş Vodă, reabilitat în acest an pe o distanţă de 5,21 km, a fost inaugurat ieri.

În prezența președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță și a primarului comunei Dragoș Vodă, Aurel Radu Ion, a fost tăiată panglica drumului ce leagă cele două localități.

Lucrările realizate de SC Drumuri şi Poduri SA au demarat în martie a.c, iar la sfârşitul lunii mai s-a turnat asfaltul. Investiţia de 3,15 milioane lei a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean.

„Aşa cum v-am obişnuit noi lucrăm pentru cetăţenii judeţului. Astăzi suntem în comuna Dragoş Vodă. La propunerea domnului primar Aurel Radu Ion, Consiliul Judeţean a realizat o investiţie privind reabilitarea DJ 306 pe o lungime de 5,6 km, drum judeţean care leagă satul Socoalele de centrul comunei Dragoş Vodă. E o promisiune electorală pe care ne-am asumat-o în 2016. Am spus atunci că vom asfalta acest drum şi iată că ne-am ţinut de cuvânt.”, a declarat Vasile Iliuţă.

Primarul comunei Dragoș Vodă s-a arătat încântat de faptul că locuitorii din Socoalele pot ajunge acum mult mai ușor în comună și la drumul național pe unde circulă mijloacele de transport în comun.

„Socoalele nu mai e de acum un sat despre care s-a tot spus că e pe cale de dispariţie. A devenit un sat pe care am reuşit „să-l legăm” de restul lumii. Aceşti oameni au acces de-acum la drumul naţional, către gară mult mai confortabil. 

Dacă înainte transportam copiii din Socoalele la şcoala din Dragoş Vodă, pe acest drum, în 30 de minute iar maşina se strica din 2 în 2 luni, acum parcurgem drumul în doar 7 minute. Imaginaţi-vă ce înseamnă asta pentru noi.”, a spus primarul Aurel Radu.