În era Dan Alexa, Dunărea Călărași a rulat nu mai puțin de 42 de jucători, cei mai mulți din Liga 1, pe parcursul întregului sezon de liga 1. Cu toate astea, clubul călărășean a retrogradat în Liga a 2-a. Noul antrenor al Dunării, Cristi Pustai, a declarat că își dorește un lot de maxim 24 de fotbaliști.

De luni, Dunărea Călăraşi a intrat oficial în era „Cristi Pustai”. Antrenorul care a obţinut rezultate foarte bune pe banca Gazului a declarat că reconstrucția e un proces dificil ce trebuie făcută cu grijă, subliniind că pentru noul sezon al Ligii a 2-a, care va demara pe 3 august, îşi doreşte un lot de maxim 24 de jucători.
„La o reconstrucţie se porneşte de jos. Sunt jucători care şi-au exprimat dorinţa să plece. E mai bine pentru că nu poţi să ţii pe nimeni cu forţa. E un alt început, cu un sistem în care eşti obligat să joci cu 2 jucători născuţi sub 2000 şi atunci, cu siguranţă, în lotul Dunării se vor regăsi 6-7 fotbalişti tineri.
Timpul me presează, perioada de transferuri e până în septembrie, aşa că ar fi bine nici să ne grăbim. Poţi să aduci foarte mulţi jucători şi să n-ai echipă. A fost o experienţă. Din statistici, Dunărea a rulat foarte mulţi jucători. Îmi doresc să am un lot de maxim 24 de jucători.”, a spus Pustai.

„Lucrăm de o săptămână la creionarea lotului. Pe piaţă sunt foarte mulţi jucători, dar, după părerea mea, se licitează un pic cam mult pentru Liga a 2-a. Jucătorii trebuie să dea răspunsul pe teren. Sperăm că o să facem o echipă care să mulţumească pe toată lumea.”, a conchis acesta.