Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția Generală de Pescuit, contractul de finanțare pentru proiectul „Construire adăpost pescăresc Dunărean”.

În prezența ministrului Agriculturii, Petre Daea, s-au discutat obiectivele proiectului – construirea și dotarea unui adăpost pescaresc pentru creșterea siguranței pescarilor și realizarea unor alei de acces și a unei platforme carosabile pentru automobile.

Nu sunt uitate nici măsurile pentru asigurarea unor facilități de depozitare și reparare ambarcatiuni, dar și a uneltelor de pescuit.

„Încă o reușită a administrației județene, după port un nou proiect va fi implementat pentru comunitate. Calarasiul reprezintă o zonă cu un potential turistic încă neexploatat, iar pescuitul este o atracție pentru oamenii locului și nu numai. M-am bucurat să-mi revăd fostul coleg de Parlament, acum ministru, și să primesc felicitările pentru intreaga echipă”, a declarat președintele Vasile Iliuță.

Terenul pe care se va construi adăpostul se află în intravilanul localității Cuza Vodă, zona PCTF Chiciu, suprafața terenului fiind de 2000 mp.