ADR Sud Muntenia a organizat astăzi o vizită la 3 dintre proiectele implementate în județul Călărași, unul dintre acestea fiind și cel al Municipiului Călărași prin care se restaurează monumentul istoric Poșta Veche.

Proiectul „Dezvoltarea patrimoniului cultural prin restaurarea monumentului istoric Poșta Veche din Municipiul Călărași” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare de circa 11,5 milioane de lei, cofinanțarea din bugetul local fiind de doar 2%.

Clădirea restaurată va intra în circuitul cultural al municipiului Călărași punând la dispoziție un spațiu inedit în care călărășenii și turiștii pot primi informații despre istoria locurilor și oamenilor, viitorul Centru cultural urmând a se constitui într-un loc unde vor exista oportunități pentru dobândirea și dezvoltarea abilităților practice, un loc unde doritorii vor avea acces facil la biblioteci online.

De asemenea, clădirea va pune la dispoziții spații pentru diferite evenimente și workshop-uri culturale, activitățile urmând să completeze tipurile de activități ce se desfășoară în prezent în celelalte instituții culturale din municipiul Călărași. Se vor amenaja un atelier foto-video, un atelier de tradiții locale și un atelier de pictură/gravură hârtie/tipografie.