Patru persoane bănuite de trafic de droguri de risc au fost reţinute, în urma efectuării unor percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi (localitatea Dorobanţu) şi a municipiului Constanţa.

”În dimineaţa de 29 noiembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, împreună cu DIICOT Călăraşi, au organizat un flagrant delict, urmat de efectuarea a 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi (localitatea Dorobanţu) şi a municipiului Constanţa.

A fost vizată activitatea infracţională a 5 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc. Din investigaţii a reieşit că acestea ar fi cultivat, pe teritoriul Spaniei, canabis, pe care ulterior l-ar fi transportat în România, prin intermediul unei firme de curierat, şi l-ar fi comercializat la persoane din judeţul Călăraşi”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, la flagrant au fost descoperite 200 grame de rezină de canabis, iar de la percheziţii au mai fost ridicate aproximativ 6 kg de canabis, 47.200 de euro şi 32.000 de lei, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, 8 telefoane mobile şi 2 arme cu aer comprimat şi muniţie.

În cauză, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere. Pe numele a 4 persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar în activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi.