Cel puţin 174 de oameni au murit în Indonezia, după ce mii de suporteri au intrat pe teren la un meci de fotbal, conform unui nou bilanţ al autorităţilor, relatează AFP.

Tragedia, care a avut loc sâmbătă seara în oraşul Malang, la est de insula Java, s-a soldat şi cu aproximativ 180 de răniţi.

Fanii echipei Arema FC au invadat  terenul de pe stadionul Kanjuruhan din Malang City, după ce echipa lor a pierdut, scor 2-3, cu Persebaya Surabaya. A fost pentru prima dată în mai bine de douăzeci de ani când Arema FC a pierdut în faţa marii sale rivale.

Poliţia, care a numit incidentul o „revoltă”, a încercat să-i convingă pe fani să se întoarcă în tribune şi a tras gaze lacrimogene după ce doi ofiţeri au fost ucişi. Multe victime au fost călcate în picioare.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a ordonat duminică „o evaluare completă a meciurilor de fotbal şi a procedurilor de securitate”, după incident.

El a cerut Asociaţiei Naţionale de Fotbal să suspende toate meciurile până la „îmbunătăţiri de securitate”

„Regret profund această tragedie şi sper că această tragedie legată de fotbal va fi ultima”, a spus el.

Un director de spital a declarat unui post de televiziune local că una dintre victime avea doar cinci ani.

Stadionul avea 42.000 de locuri şi era plin, conform autorităţilor. Aproximativ 3.000 dintre ei au invadat terenul de furie după meci.

Violenţa fanilor este o problemă în Indonezia, unde rivalităţile de lungă durată s-au transformat în confruntări mortale.

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentSărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România
Articolul următor200 de oameni au fost evacuați de la Roșia Montana, de urgență, după ce s-a găsit o avarie la Barajul Lacului Piscicol Tăul Mare