În urma centralizării datelor din unitățile de învățământ din județul Călărași s-a constatat că procentul de infecții respiratorii în rândul elevilor este de 0,52%. Deocamdată nu este necesară măsura suspendării cursurilor în nicio clasă.

Conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică Călărași, transmise prin adresa nr. 988/25.01.2019, „în cazul în care la nivelul unei unități se înregistrează focare de infecții respiratorii acute/gripă cu minimum 3 cazuri/clasă, respectiv o rată de absenteism de peste 20% din efectivul unității de învățământ din această cauză, timp de 3 zile consecutiv, se vor lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare în clasă, respectiv școală, pentru o perioadă stabilită de DSP, dar nu mai mare de 5 zile lucrătoare”.

Decizia privind eventuala suspendare a cursurilor la nivel de clasă/școală se va lua de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, cu aprobarea inspectorului școlar general, conform OMEN Nr. 5079/2016 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul precedentDunărea Călărași – FCSB, sâmbătă 2 februarie, ora 14.00
Articolul următorA fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița