În luna iunie 2019 activitatea de turism s-a caracterizat prin scăderea numărului de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică şi creşterea numǎrului de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică şi a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune faţă de luna precedentă.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, s-a caracterizat prin creşterea numărului sosirilor, numărului înnoptărilor şi a indicelui de utilizare netă a locurilor de cazare.

Numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică în luna iunie 2019, a fost de 2335, mai mic cu 12,3% comparativ cu luna anterioară şi mai mare cu 33,0% comparativ cu luna iunie 2018.

Sosirile înregistrate în structurile de tip hotel au reprezentat 74,1% din numărul total de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în timp ce sosirile înregistrate în structurile de tip motel au reprezentat 10,4%.

Numărul de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în luna iunie 2019, a fost de 7048, mai mare cu 0,2% faţă de luna precedentă şi respectiv cu 91,1% comparativ cu luna iunie 2018.

Înnoptările înregistrate în structurile de tip hotel au reprezentat 59,4% din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, în timp ce înnoptările înregistrate în structurile de tip motel au reprezentat 18,3%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în luna iunie 2019, a fost de 31,7% la total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare, mai mare cu 1,1 puncte procentuale comparativ cu luna precedentă şi respectiv cu 16,2 puncte procentuale comparativ cu luna iunie 2018.

Articolul precedentAmenzi de 4.000 lei aplicate de inspectorii ITM Călărași
Articolul următorRăzboi în PNL Călărași: A fost cerută excluderea din partid a președintelui Consiliului Județean Călărași