Astăzi, 16 aprilie 2019, între orele 10.00 – 12.00, în cadrul programului „Școala Altfel”, Jandarmeria Călărași a fost gazdă pentru aproximativ 150 de copii și cadre didactice din Școlile Gimnaziale „Mihai Viteazul” și „Mircea Vodă”, din municipiul Călărași.

Activitatea a debutat cu întâmpinarea celor mici care au fost conduși către atelierele organizate pentru prezentarea materialelor şi mijloacelor de intervenţie din dotarea Jandarmeriei Călărași, precum și a autovehiculelor folosite în misiunile de intervenție.

Activitățile s-au încheiat cu prezentarea unor exerciții demonstrative pregătite de luptătorii subunităţii de intervenție incluzând procedee de autoapărare şi dresaj canin.

Cu această ocazie, au fost distribuite materiale promoţionale prin care copiii au fost informați cu privire la rolul pe care Jandarmeria îl are în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, acționând pentru prevenirea violenţei şcolare și promovarea dialogului ca principală cale de rezolvare problemelor pe care aceștia le întâmpină în viața cotidiană.

Articolul precedentFundulea | A ieșit la plimbare cu un autoturism radiat și cu plăcuțe false
Articolul următorITM Călărași desfășoară „Campania naţională privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor”