Miercuri, 15 ianuarie, a.c., o delegație a jandarmilor călărășeni a participat la întâlnirea iniţială comună a partenerilor în cadrul proiectului RoBg-481 „Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași-Veliko-Târnovo”, eveniment desfăşurat în municipiul Călăraşi, care a reunit partenerii acestui proiect: Consiliul Județean Călărași, partenerul lider, Municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria şi Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași.

Prin acest proiect, până la acest moment, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași a achiziționat două ambarcațiuni moderne de intervenție și salvare ce vor fi folosite la intervenții de urgență pentru prevenirea și înlăturarea cauzelor și efectelor inundațiilor în bazinul Dunării, salvarea persoanelor și bunurilor acestora, siguranța cetățenilor și securitatea zonelor afectate din regiunea transfrontalieră.

Proiectul RoBg-481 „Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași-Veliko-Târnovo”, finanțat prin Programul Intereg V-A România-Bulgaria, în cadrul Axei prioritare 3: ”O regiune sigură”, se derulează în perioada 06.09.2018-05.09.2021 și are drept scop principal ”îmbunătățirea și eficientizarea managementului comun al riscurilor în regiunea transfrontalieră pentru protecția populației și mediului împotriva dezastrelor naturale sau provocate de om”.

Prin proiect se urmărește, de asemenea, cresterea gradului de conștientizare al populației privind modul de comportare pentru reducerea impactului riscurilor stărilor de urgență.

Partenerii acestui proiect sunt: Consiliul Județean Călărași, partenerul lider, Municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria și Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași.

Articolul precedentAJOFM Călărași, subvenții de peste 18 milioane de lei pentru încadrarea în muncă a persoanelor dezavantajate și a absolvenților
Articolul următorUn TIR și o autoutilitară implicate într-un accident soldat cu rănirea unei persoane