Cu ocazia Zilei Drapelului Național al României, jandarmii călărășeni vor participa la activitățile menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor, ce vor fi organizate de autorități, în zilele de 25 și 26 iunie, în garnizoana din municipiul Călărași.

Astfel, în această seară, începând cu ora 20.00, trei jandarmi alături de pompieri vor fi prezenți pe Platoul din fața Primăriei Municipiului Călărași, la ceremonialul de coborâre a Drapelul Național de pe catarg și depunerea acestuia la Biserica ”Sfântul Nicolae”, pentru sfințire.

Miercuri, 26 iunie, începând cu ora 09.45, după slujba de sfințire, jandarmii și pompierii, constituiți în Garda la Drapel, vor aduce Drapelul Național la Monumentul Eroilor amplasat în Piața Orizont, unde vor debuta manifestările dedicate acestui eveniment.

Alături de celelalte structuri militare și participanți, un pluton de jandarmi va însoți Drapelul României pe traseul Piața Orizont – Platoul din fața Primăriei Municipiului Călărași – Km 0, unde, începând cu ora 10.30, se va organiza ceremonialul militar și religios.

De asemenea, cu acest prilej, Garda Port-Drapel a Jandarmeriei Călărași va purta cu cinste Drapelul de luptă al unității pe traseul menționat mai sus.

Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării acestor manifestări.

Articolul precedentAmenzi de 32.000 lei aplicate de inspectorii ITM Călărași
Articolul următorMuzeul Dunării de Jos organizează, în perioada iulie – august, Școala de Vară