Primarul Kievului, Vitali Klitschko, le-a transmis compatrioților că „nu-l poate lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, în timp ce ucrainenii se pregătesc să petreacă sărbătorile cu pomi de iarnă fără luminițe, după ce atacurile aeriene rusești lovesc zi de zi infrastructura electrică civilă.

Pomi de Crăciun vor fi ridicați în capitala Ucrainei pentru a marca Crăciunul și Anul Nou, a declarat Vitali Klitschko, publicației de știri ucrainene RBC-Ucraina, dar compania energetică YASNO a precizat că aceștia nu vor fi iluminați, potrivit CNN.

Evenimentele publice în perioada sărbătorilor vor rămâne interzise, conform legii marțiale, dar „nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul și ar trebui să existe o atmosferă de Anul Nou”, a afirmat Klitschko. „Nu îl putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”.

Apelul său vine după săptămâni de atacuri aeriene susținute asupra rețelei energetice a Ucrainei, care au lăsat familiile din întreaga țară fără electricitate, lumină sau apă curentă.

Operatorul de energie electrică din Ucraina, Ukrenergo, a declarat marți că are un deficit de 30%, cu 3% mai mare decât cu o zi înainte, după ce a implementat o serie de „închideri de urgență” în toată țara la „mai multe centrale electrice”.

Pomii de Crăciun din Kiev vor oferi un semn de normalitate în locurile din oraș, inclusiv în celebra Piață Sophia. Klitschko a spus că acestea vor fi instalate „pentru a le aminti copiilor noștri starea de spirit de Anul Nou”.

„Nu vrem să-l luăm pe Sfântul Nicolae de la copii”, a spus el.

Articolul precedentCea mai puternică legumă: previne cancerul de colon, plămâni și stomac. Costă doar 2 lei în piețe!
Articolul următorSuspecții care aruncau în aer bancomate la Constanța, legături cu gruparea mafiotă Ndràngheta