În perioada 17-19 mai a.c., la Călăraşi va avea loc Festivalulul – Concurs de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești „Flori de Mai”. Festivalul este organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie şi de Consiliul Judeţean  Călăraşi.  

Ajuns la cea de-a XXXI-a ediţie, festivalul „Flori de Mai”, eveniment cu tradiţie în peisajul muzical naţional, continuă să promoveze prin intermediul concurenţilor, farmecul muzicii uşoare româneşti.

Concursul se adresează românilor de pretutindeni promovând ideea de competiţie şi de respect faţă de valorile autentice ale muzicii uşoare româneşti, prin obligativitatea fiecărui concurent de a interpreta în concurs, exclusiv piese ale compozitorilor români.

Festivalul va fi organizat în sala de spectacole „Barbu Ştirbei” a CJCC Călăraşi şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani și se va desfăşura cu acompaniament orchestral (live).

Câştigătorii Trofeului „Flori de Mai” din anii anteriori nu pot lua parte la concurs. Deja a avut loc preselecția, în zilele de 20 şi 21 aprilie. În urma preselecției, au rămas în concurs 24 de participanţi selectați de juriu.

Gala laureaților se va desfășura în aer liber, în fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași

Jurizarea va fi făcută pe două secțiuni de vârstă. În prima zi a festivalului vor evolua concurenții cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, inclusiv, iar în cea de-a doua zi concurenții cu vârste de peste 18 ani, până la 30 de ani, inclusiv. Gala laureaților va avea loc în aer liber, pe o scenă amplasată în fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Premiile acordate la festivalul „Flori de Mai”

Trofeul „Flori de Mai” – 15.000 de lei;

Premiul I – 10.000 de lei;

Premiul II – 7.500 de lei;

Premiul III – 5.000 de lei;

Mențiune – 3.000 de lei.

Premiul special „Dumitru Lupu”, în valoare de 3.000 de lei, se va acorda concurentului cu cea mai bună interpretare a unei piese de muzică ușoară românească din perioada de dinainte de 1989.

Mirabela Dauer, Liviu Teodorescu şi Vunk, recitaluri la Călăraşi

În data de 17 mai 2019, începând cu ora 19:00, pe scena sălii „Barbu Ştirbei” vor susţine recitaluri Mirabela Dauer şi Ionuţ Dulgheriu. În seara de 18 mai, la aceeaşi oră, vor concerta Gabriel Dorobanţu şi Liviu Teodorescu. În data de 19 mai 2019, începând cu ora 19:00, pe esplanada Consiliului Judeţean vor cânta Adrian Enache şi Vunk.

Articolul precedent1.025 sancțiuni contravenționale, 59 de permise reținute și 18 certificate de inmatriculare retrase săptămâna trecută
Articolul următorVideo | Culturi de cannabis descoperite de polițiști în Călărași