Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași vă invită să participați la un eveniment cultural organizat în colaborare cu Muzeul Municipal Călărași și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Călărași.

Momentul este prilejuit de apariția volumelor de versuri „Câmpia își revendică altarul” și „Joc grav”, autor Tudor Amza și „Recurs (Sunt iubit de Dumnezeu)”, autor Cosmin-Petronel Amza, precum și a volumului de proză, in memoriam Cosmin-Petronel Amza, „În dialog cu eternitatea”, autor Tudor Amza.

Începând cu ora 15.00, în data de 24 octombrie a.c., în Sala Mare (la etaj) a Muzeului Municipal Călărași, vom fi onorați să îl avem în mijlocul nostru pe prof. univ. dr. Tudor Amza, personalitate contemporană marcantă, autor de poezii, eseuri, tratate universitare cu subiecte juridice și autor al primului tratat de criminologie, premiat de Uniunea Juriștilor din România.

„Prin publicarea acestor volume, doresc să-mi culeg lacrimile în strofa poeziei, știut fiind faptul că această aplecare a mea către poezie nu a debutat odată cu plecarea lui Cosmin, ci o am, cred, dintotdeauna.

Eu și Cosmin am fost și vom fi mereu îmbrățișați. În viață, dar și în moarte, în preocupări dar și în speranță, în căutări dar și în iubirea pentru semeni și, îndeosebi, în iubirea comună către Dumnezeu. (…) De aceea, acum, la șapte ani de la plecarea lui Cosmin, m-am decis să port acest dialog cu eternitatea.”, mărturisește autorul.

Sunt așteptați la eveniment utilizatori ai bibliotecii, elevi, profesori, jurnaliști, scriitori și toți cei interesați de evoluția culturii și a societății românești actuale.

Articolul precedentAutospeciale noi pentru Inspectoratul de Poliție Județean Călărași
Articolul următorDinamo – Dunărea Călărași 1-1 | Dan Alexa: Îmi felicit jucătorii pentru că au evoluat cu multă determinare