Căpitanul Dunării, Alin Dobrosavlevici a fost inclus de revista LPF în echipa ideală a etapei a 22-a. „Stâlpul apărării călărăşenilor a fost de netrecut în faţa atacurilor adverse. Prinde pentru a treia oară echipa etapei.”- este caracterizarea făcută de reprezentanții revistei.

Dobrosavlevici a părăsit terenul din jocul cu FCSB accidentat, fiind transportat cu ambulanţa la spital. În minutul 90 el a fost faultat în careu de portarul Bălgrădean, centralul Ovidiu Haţegan neacordând o lovitură de la 11 metri şi nici cartonaşul roşu goalkeeperului bucureştean.

În echipa ideală a rundei cuprinde câte doi jucători de la Hermannstadt, FC Voluntari şi Dinamo şi câte unul de la Dunărea, Astra, Viitorul, Sepsi şi FC Botoşani. Antrenorul etapei a fost desemnat Mircea Rednic.

Iată 11-le ideal al rundei a 22-a:

PORTAR

Cătălin Căbuz (FC Hermannstadt / 22 de ani / 22 jocuri) – Tânărul portar al sibienilor a fost cel mai bun jucător de pe teren. A apărat un penalty şi a avut alte șase intervenţii decisive. Remarcabil şi faptul că este integralist în ediţia curentă!

FUNDAŞI

Ionuţ Balaur (FC Voluntari / 29 de ani / 14 jocuri) – A înscris pentru întâia oară în ediţia curentă, reuşita sa fiind a zecea în 130 de meciuri disputate în principala competiţie internă din România. De asemenea, prestaţia din defensivă a fost una bună.

Alin Dobrosavlevici (Dunărea / 24 de ani / 20 jocuri) – Stâlpul apărării călărăşenilor a fost de netrecut în faţa atacurilor adverse. Prinde pentru a treia oară echipa etapei.

Daniel Tătar (FC Hermannstadt / 31 de ani / 20 jocuri) – Cu trei goluri marcate din lovitură liberă, este unul dintre cei mai buni executenţi de faze fixe din Liga 1 Betano. Un fotbalist care depune un efort fantastic pe toată durata unui meci.

MIJLOCAŞI

Ionuţ Butean (Astra / 22 de ani / 11 jocuri) – Titularizat din nou de către Costel Enache, a avut o evoluţie consistentă. A înscris pentru întâia oară în Liga 1 Betano, fiind al 15-lea marcator al giurgiuvenilor din acest sezon.

Tudor Băluţă (Viitorul / 19 ani / 17 jocuri) – A făcut un joc perfect la centrul terenului, de unde a recuperat multe mingi, stopând în dese rânduri construcţia adversarilor. Este un fotbalist cu un potenţial fantastic.

Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani / 16 jocuri) – Căpitanul bucureştenilor a coordonat excelent jocul echipei. A contribuit cu două pase de gol la reuşitele dinamoviştilor, ajungând la șase assisturi în ediţia 2018-2019.

Diego Fabbrini (FC Botoşani / 28 de ani / 15 jocuri) – A finalizat o acţiune splendidă, la care au mai participat Golofca şi Ongenda. A fost a treia reuşită în Liga 1 pentru unul dintre cei mai buni străini activi în campionatul României.

ATACANŢI

Birahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / 21 jocuri) – Chiar dacă echipa antrenată de Eugen Neagoe a pierdut, decarul covăsnenilor s-a remarcat din nou, de astă dată cu un gol şi o pasă decisivă. Este jucătorul cu cele mai multe prezenţe în echipa etapei (8).

Mattia Montini (Dinamo / 26 de ani / 6 jocuri) – Este atacantul de care dinamoviştii aveau mare nevoie. Și-a asigurat postul de titular cu golurile care reaprind speranțele fanilor pentru sezonul de primăvară.

Alexandru Tudorie (FC Voluntari / 22 de ani / 19 jocuri) – A fost în mare formă! A pus în permanenţă presiune pe fundaşii adverşi şi a marcat un gol, al cincilea în ediţia 2018-2019 şi al 24-lea în 115 meciuri disputate în campionatul României.

ANTRENORUL ETAPEI

Mircea Rednic (Dinamo / 56 de ani) – Tactica experimentatului antrenor dinamovist a făcut diferența, deși a avut șapte jucători noi pe teren. A reușit într-un timp foarte scurt să închege o echipă care nu renunță la luptă niciodată.

Articolul precedentA luat ființă Asociația Pacienților Oncologici la Călărași
Articolul următorMâine se pun în vânzare biletele pentru partida dintre Dunărea Călărași și Concordia Chiajna