Ludovic Orban – fostul președinte al PNL a făcut declarații, marți, la Parlament. Orban a demisionat din grupul parlamentar al PNL, însă susține că nu pleacă din partid încă. Fostul președinte al liberalilor a rămas parlamentar neafiliat.

„S-a creat o criză politică artifical. A fost făcut praf un partid politic, praf coaliția și în plină priză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost fără un guvern în deplină capacitate de exercițiu oferindu-se un circ politic. Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică.

Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea asista, prtaș, complice la acest atentat la interesul național. E o mică formă de protest față de tot ceea ce s-a întâmplat.

Nu îmi dau, încă, demisia din PNL. Este un partid căruia i-am dedicat toată viața mea matură, m-am luptat pentru ideile liberale și așa voi fi în continuare”, a spus Ludovic Orban.

„Obligația morală pe care o am față de cetățenii români este aceea de a-mi respecta angajamentele din campanie. Din păcate azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent decât de a mă despărți sper eu temporar de colegii mei din grupul parlamentar.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea poziții împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp”, a mai spus Orban.

Orban: Condiții pentru a rămâne în PNL

„Pentru a rămâne în PNL și pentru a mă întoarce în grupul parlamentar PNL trebuie îndeplinite câteva condiții: Conducerea ruptă de realitate din cauza unor nori de prafuri trebuie să se ducă acasă. Deputații PNL să renunțe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetătean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.

Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuiește în momentul de față sau s-a dus la schi”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: Realitatea de Bucuresti