Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași desfășoară, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, proiectul de educație prin artă „7 ZILE 7 ARTE”, motto-ul ales pentru acest eveniment fiind unul special – „Shakespeare a creat lumea în șapte zile” – un vers dintr-o poezie semnată de poetul Marin Sorescu.

Luni, 30 septembrie, ora 19:00

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța deschide seria manifestărilor din acest proiect invitându-i pe călărășeni la un spectacol de balet „Romeo și Julieta”, în regia lui Horațiu Cherecheș.

Soliști: Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Horațiu Gherecheș, Bogdan Bîrsănescu, Daia Kashiwaba, Keito Shimomura.

Marți, 1 octombrie, ora 19:00

„Tradiții românești și nu numai”, spectacol susținut de trupa ALESIS – Cornelia Tihan și taraful

Formația Alesis este un nume deja foarte cunoscut prin emisiunile tv., spectacolele, concertele susținute în toaă țara și pe multe meridiane ale lumii (Canada, SUA, Israel, Japonia, Germania, Italia, Moldova, Olanda etc.).

Piesele proprii, multe ajunse slagăre, dar și piese de excepție din muzica internațională și românească, cu orchestrații personalizate, alcătuiesc un repertoriu imens calitativ și cantitativ.

Miercuri, 2 octombrie, ora 19:00

Teatrul NOTTARA, piesa de teatru „Thailanda”, de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia Alexandru Jitea.

Distribuția: Andreea Măcelaru Șofron; Victoria Cociaș; Cristina Stoica Ivanciuc.

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei trecute de vârsta a doua discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera și a deschide un nou drum în viață, Aleka, Fotini și Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar și cu ceilalți. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

Joi, 3 octombrie, ora 19:00

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța prezintă „Magic swing” – muzică retro anii 30; 40; 50; 60; evergreen-uri.

Soliști vocali: Daniela Vlădescu și alți soliști ai teatrului.

Conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian. Pe scenă evoluează o echipă de tineri ce cântă și dansează, toți soliști și balerini deopotrivă. Melodiile dăruite publicului sunt șlagăre retro, din anii 30, 40, 50, 60, evergreen-uri care transced temporalitatea, care au însuflețit generațiile trecute și își păstrează și azi valoarea și frumusețea. Sursa: tnobconstanta.ro

Vineri, 4 octombrie, ora 19:00

Teatrul „TOMA CARAGIU” Ploiești – piesa „Zaraza” – scenariu Daniel Chirilă. Un spectacol de Răzvan Mazilu.

„E foarte important să credem ca există mister în lume, metafizica, poate că viața e vis și visele noastre comune, ale oamenilor, se nasc tocmai din această evaziune necesară, din această fugă de cotidian. Zaraza e povestea de care avem nevoie, face parte organic din noi, din spiritul nostru, din visele românilor, deci mi s-a părut cu atat mai important să o redăm spectatorilor, orașului, acum – într-o epocă în care se iubește prea puțin, niciodată total, până la capat”, Răzvan Mazilu, regizor.

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 19:00

CINEACORDEON – de la filmul mut la musical cu: Alesia & Bianca Drăgoi – viori; Florentina Drăgoi – chitară & voce; Robert Cina/Adraian Flautistu – contrabas; Lucian Maxim – percuții. Invitat special – AYLIN CADÎR

În cadrul unui spectacol complex, publicul este invitat să ia parte la o călătorie muzicală ce începe în epoca filmului mut și a emblematicului actor Charlie Chaplin și ajunge la acordurile unor partituri din celebre creații cinematografice moderne. Incursiunii muzicale inițiată de interpretul și compozitorul Emy Drăgoi i se va alătura și cunoscuta  cântăreață și actriță română de origine turcă Aylin Cadîr, invitat special al spectacolului.

Duminică, 6 octombrie, ora 19:00

Stand up comedy cu: George Tănase, Mane Voicu, Ioana State, Radu Bucălae și George Adrian.

Articolul precedent„Tradiții românești și nu numai” – spectacol dedicat pensionarilor călărășeni pe 1 Octombrie   
Articolul următorDunărea Călărași pierde la masa verde partida cu U Cluj