Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marți, că persoanele care au grădini sau livezi pe care trebuie să le îngrijească, în această perioadă, se pot deplasa în mediul rural pentru a face acest lucru.

Declarația vine la o zi distanță după ce ministrul Agriculturii a spus că pot face astfel de acțiuni doar cei care dovedesc cu acte că își câștigă existența din agricultură sau legumicultură.

„Am văzut foarte multe discuții, interpretări, analize, etc, cu privire la mersul cetățenilor la muncile câmpului, la munci agricole. Vreau să le spun oamenilor, cetățenilor din România că în baza Ordonanțelor Militare pot merge să-și lucreze pământul. Nu este nicio problemă. Așadar, toți deținătorii de terenuri, de grădini, care vor să meargă acasă, la țară, în proximitatea orașelor sau unde au asemenea terenuri unde dânșii doresc să facă astfel de amenajări, curățenie de primăvară, tot ceea ce ține de o activitate legată de agricultură, zootehnie, horticultură, pomicultură, au dreptul să meargă fără nicio restricție. În Ordonanța Militară este permisă, cuprinsă excepția de la deplasări pentru cei care fac activități economice și este subliniat negru pe alb inclusiv activități agricole”, a precizat Marcel Vela în cadrul unei declarații de presă.

Articolul precedentIntervenţie la incendiu la un depozit de furaje din comuna Chirnogi
Articolul următorFurturile, tâlhăriile şi infracțiunile stradale au înregistrat o scădere în luna martie