Renumitul medic cardiolog Gheorghe Cerin a fost prezent în emisiunea Florentinei Fântânaru, „De-a viața ascunselea”, și a vorbit despre cea mai mare dependență a omului. Se pare că nu este vorba despre alcool, țigări, cocaină sau cofeină. Este una care există în fiecare dintre noi și la care suntem expuși. 

Care este cea mai frecventă dependență a omului

Gheorghe Cerin este medic primar în cardiologie, doctor în științe medicale, membru al Societății Europene de Cardiologie și autorul al câtorva sute de lucrări în cardiologie, ecocardiografie și chirurgie cardiacă. A fost de mai multe ori medaliat și premiat și este Cavaler al Ordinului Sanitar, titlu acordat de președintele Klaus Iohannis. Renumitul cardiolog a vorbit în emisiunea „De-a viața ascunselea” despre cea mai mare dependență a omului.

„Adică bacteriile de pâine nu au mâncat, nu au eliberat proteina de sațietate care merge direct la creier și atunci eu sunt dependent. Cea mai frecventă dependență la specia umană nu-i de alcool, nu e de cafea, nu-i de cocaină și nu e de țigări, este de hrană. Eu la masă mănânc salată și la final spun <dă-mi și mie o felie de pâine că nu m-am săturat>”, spune medicul cardiolog Gheorghe Cerin. 

Colesterolul poate fi scăzut prin dietă

Gheorghe Cerin spun că această dependență de hrană este de fapt datorată inteligenței de care dispun cele aproximativ două kilograme de bacterii care stau în tubul nostru digestiv. 

Citește continuarea pe Click.ro 

Articolul precedentADM Cares și Fundația World Vison România lansează un nou proiect Agricultura 4.0 în liceele agricole din județele Brăila, Călărași și Constanța
Articolul următorIzvorul Tămăduirii 2023: tradiții și obiceiuri. Ziua în care poți afla CÂT mai ai de trăit