Specialiști din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților al ISU Călărași au desfășurat astăzi, 20 noiembrie, la Grădinița „Step by Step”, din municipiul Călărași, o acțiune de informare preventivă care a captat atenția celor mai mici dintre călărășeni.

Scopul acestei activități a constat în modalitatea de a-i împrieteni pe preșcolari cu cele mai simple abordări în cazul producerii unor situații de urgență, pentru a fi pregătiți în cazul în care, la un moment dat, ar putea fi surprinși de o situație de urgență: incendiu, cutremur și altele.

Au fost prezentate câteva situații probabile, iar micuții au fost foarte incantați, răspunzând pozitiv inițiativei noastre, punând și ei la rândul lor o mulțime de întrebări.

Le-au fost prezentate și autospecialele din dotarea pompierilor, special destinate acordării primului ajutor, precum și transportul victimelor, toată activitatea finalizându-se prin acordarea de diplome celor mai atenți dintre copii.

Articolul precedentPeste 180 de cazuri de violență în rândul elevilor s-au înregistrat, în Călărași, în perioada 2018-2019
Articolul următorJandarmii călărășeni au donat sânge iar bonurile de masă primite vor fi donate