Ministerul Educației a publicat o postare, pe rețelele de socializare, anunțând reducerea normei didactice în cazul profesorilor cu vechime. Numai că efectul nu a fost cel dorit de autori.

Postarea se referă la una dintre propunerile din noile legi ale Educației, de reducere a normei didactice pentru profesorii cu peste 15 ani vechime. Formularea aleasă este însă nefericită, mai ales că vorbim despre o meserie care se presupune că este făcută din vocație: “Știm că efortul depus de profesori nu este unul ușor. Zi de zi, aceștia sunt aproape de elevi, se implică cu totul în educația lor și fac față cu succes tuturor provocărilor care apar. Iar pentru toate acestea și multe altele, ei merită să fie răsplătiți. Prin noile Legi ale Educației, prețuim și recompensăm munca profesorilor noștri prin reducerea normei didactice după 15 ani. Astfel, ei vor putea petrece mai puține ore la catedră și vor avea mai mult timp liber pentru ceea ce le place.

“Conform proiectului de lege, prevederile se vor aplica pentru următoarele categorii de cadre didactice care au gradul didactic I:

– profesorii din învățământul gimnazial, liceal și postliceal, profesorii din unitățile și clasele cu program integrat și suplimentar de artă și sportiv, precum și din unitățile de educație extrașcolară, care au dobândit cel puțin licențierea în cariera didactică;

– profesorii de instruire practică și maiștrii-instructori care au dobândit cel puțin licențierea în cariera didactică;

– personalul didactic de predare din învățământul special”, se arată într-un alt mesaj.

“Acest an școlar ar putea să se încheie luna viitoare”. Sindicaliștii din învățământ strâng semnături pentru a declanșa GREVA GENERALĂ

Zeci de persoane au criticat în comentarii, faptul că proiectul nu include nici învățământul preșcolar, nici învățământul primar.

Articolul precedentApicultorii român cer sistarea importurilor de miere din Ucraina
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET