Întâlnire de urgență, astăzi, la Bruxelles între Petre Daea și comisarul european pentru agricultură! Ministrul Agriculturii a intervenit în scandalul subvențiilor oferite de Comisia Europeană pentru fermierii afectați de importurile de cereale ucrainene și încearcă să renegocieze schema de ajutor. Totul după ce fermierii de la noi l-au acuzat că nu a știut să negocieze, iar suma alocată României nu acoperă pierderile înregistrate.

Potrivit schemei de ajutor, așa cum a fost elaborată ea în acest moment, România ar trebui să primească puțin peste 10 milioane de euro, bani care ar trebui să fie folosiți pentru despăgubire afermierilor de la noi de la noi din țară, afectați de importul cerealelor ucrainene de pe piață. 

Spun fermierii că din momentul în care au ajuns cerealele ucrainene pe piața de la noi prețurile s-au prăbușit, astfel că aceștia au fost nevoiți să vândă la prețuri mult mai mici, iar în acest fel au ieșit în pierdere. Totul în conțiile în care culturile lor au fost distruse de seceta extremă de vara trecută și au înregistrat recolte mai mici. 

Iată că printr-o scrisoare deschisă mai multe asociații de fermieri l-au acuzat pe ministrul Petre Daea că nu a știut să negocieze. Oamenii spun că românia ar avea nevoie de cel puțin 200 de milioane de euro pentru a acoperi toate aceste pierderi. De asemenea, oamenii mai susțin și că, în lipsa unui set de măsuri,a r putea intra în faliment. 

Iată că a intervenit în cele din urmă Petre Daea. ministruls e află la Bruxelles, iar în cursul zilei de astăzi va avea o discuție cu reprezentatul pe Agricultură din Comisia Europeană, va încerca să renegocieze această schemăd e ajuor și vom vedea dacă după această renegociere România va primi mai mulți bani.

Articolul precedentSĂRBĂTOARE 20 martie – Mari sfinți pomeniți astăzi de biserică – Zi de POST
Articolul următorFăina de greieri a ajuns pe RAFTURILE marilor magazine din România