Pompierii ISU Călărași au fost alertați ieri seară de un apel primit la 112 că pe Dunăre, în dreptul km 370, se aud străgăte de ajutor. În câteva minute de la apel, salvatorii, împreună cu polițiștii de la transporturi și de la Forntieră au început căutările.

Strigătul de ajutor a fost auzit, în jurul orei 19.00, de un om aflat la pescuit pe malul apei și care, fără stea prea mult pe gânduri, a sunat la 112, spunând că de undeva, mai departe de el, se aud strigătele unui bărbat. La fața locului au ajuns rapid mai multe forțe de intervenție și ambarcațiunile necesare misiunii de căutare.

După aproximativ o oră de căutări a fost găsit un bărbat de 43 de ani în șoc hipotermic (33.8 grade C) de către colegii de la Poliția Transporturi Navale. Echipajul de căutare salvare cu barca RIB al pompierilor l-au preluat pe bărbatul de 43 de ani și i-au acordat primele îngrijiri.

A fost apoi transportat la mal și preluat de echipajul SMURD care l-au dus la spital. Acesta se află acum în afara oricărui pericol.

Articolul precedentConsiliul Județean Călărași a achiziționat echipament pentru CS Danubius Călărași
Articolul următorNumărul firmelor radiate din Călărași aproape s-a dublat în 2019 față de anul trecut