Evenimentul Noaptea Muzeelor 2021 va debuta pe 12 iunie la Muzeul Municipal la ora 18.00 și se va încheia la Centrul Cultural Poșta Veche la ora 23.00.

În intervalul 18.00 -21.00 la Muzeul Municipal participanții la acest eveniment vor putea vizita expoziția realizată de Muzeul Național Cotroceni „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești” și vor putea vedea obiecte noi care au fost integrate în expoziția de bază.

-De la ora 20.00 Ovidiu Tănase, călărășean student la medicină care este pasionat de folclor, în special de instrumente de suflat tradiționale – fluier, caval, cimpoi, ne va împărtăși din cunoștințele lui .

-Programul evenimentului continuă între orele 21.00 și 23.00, cu vizitarea Centrului Cultural Poșta Veche, o clădire de patrimoniu a cărui poveste își împletește istoria cu povestea Primăriei Vechi. Chiar dacă Poșta Veche a fost construită cu destinația de casă de locuit închirierea ei către Oficiul de poștă în anul 1913 a făcut ca activitățile desfășurate în ea să o înscrie în rândul clădirilor publice. Amândouă sunt în amintirile și fotografiile multor generații de perechi călărășene care au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă și amândouă au devenit în ultima perioadă de timp locuri pentru petrecerea timpului liber în mod plăcut și creativ.

 

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.

Teoretic, evenimentul este sărbătorit anul acesta, în toată Europa, în data de 3 iulie. Din cauza crizei sociale și sanitare actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Este și motivul pentru care Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi