Prezent în cadrul unei emisiuni la Antena 1, viceprimarul muncipiului Călărași, Dragoș Coman, a explicat cum va arăta noua clădire a Pieței Centrale, afirmând că se dorește crearea unui edificiu arhitectural de referință, cu elemente specifice arhitecturii românești tradiționale.

„Ne dorim să realizăm o construcție care să respecte specificul zonei, să fie și utilă, și să spargă din stilul clădirilor construite după Revoluție. În toate discuțiile purtate cu arhitectul șef al orașului, cu directorul Piețe și Oboare, dorința noastră a fost ca piața să arate oarecum în stilul arhitectural interbelic, să respecte un tipic românesc, de la materiale până la aspect. Terasa va arăta ca un pridvor românesc, acoperită cu țiglă ceramică, se va folosi mult lemnul, vor fi suprafețe vitrate mari iar pavajul va fi multicolor.”, a spus viceprimarul Coman.

Săptămâna trecută a început demolarea clădirii în care a funcționat Piața Centrală, urmând ca spre finalul anului să demareze procedura de realizare a proiectului tehnic plus execuția, valoarea estimativă a investiției fiind în jurul sumei de 4 milioane lei.

Articolul precedentPrimaria și Jandarmeria Călărași vor ridica o Cruce pe Vârful Negoiu
Articolul următorPolițiștii i-au informat pe cetățenii din mediul rural cum să prevină furturile