Șapte jucători ai AHC Dunărea Călărași au fost convocați la loturile naționale pentru calificările la Campionatul European de Handbal Masculin din 2020.

Campionatul European de Handbal Masculin din 2020, MEN’S EHF EUROPEAN HANDBALL CHAMPIONSHIP, cea de a 14-a ediție, 09 – 26 ianuarie 2020, va fi găzduită pentru prima dată de trei țări, Austria, Norvegia și Suedia.

Gabriel Bujor, George Șelaru, Viorel Fotache, Dragoș Soare și Gabriel Dumitriu au fost convocați de selectionerul Manuel Montoya la naționala României.

Pavel Gurkovsky a fost convocat la naționala Ucrainei de selectionerul Sergei Bebeshko iar Zarko Pejovic a fost convocat la naționala Muntenegrului de selectionerul Zoran Roganović .

Selecționerul Ucrainei, Sergei Bebeshko, a anunțat lotul pentru meciurile oficiale din aprilie, din grupa a 8-a de calificare la Euro 2020, din care mai fac parte Danemarca, Muntenegru și Insulele Faroe.

Pivotul Pavel Gurkovsky a fost convocat pentru dubla cu Insulele Faroe, alaturi de el fiind convocat și fostul coordonator al AHC Dunărea Călărași, actual component al echipei ruse Spartak Moscova, Alexander Yuzbabenko.

Coordonatorul Zarko Pejovic a fost convocat pentru dubla cu campioana mondiala Danemarca, alături de el au mai fost convocați și pivotul Vuk Lazovic (SK Hawks / Coreea de Sud, fost component al AHC Dunărea Călărași).

Federația Română de Handbal organizează, în perioada 7-15 aprilie, un cantonament de pregătire pentru lotul național de seniori și o serie de meciuri în vederea calificării la Campionatul European din 2020, meciuri din cadrul grupei a 6-a de calificare, din care mai fac parte Franța, Lituania și Portugalia.

La această acțiune, selectionerul spaniol Manuel Montoya, a convocat și cinci jucători călărășeni, extrema stânga Gabriel Bujor, portarul George Selaru, apărătorul Viorel Fotache, pivotul Dragoș Soare și apărătorul Gabriel Dumitriu.

Articolul precedentSpectacol caritabil al trupei călărășene de teatru „Trepte” pentru bolnavii de cancer
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a verificat stadiul lucrărilor la amenajarea de irigații Gălățui-Călărași