Un incendiu violent s-a produs astăzi, în localitatea Dragoș Vodă, la o casă de locuit și două anexe gospodărești.

În data de 04.06.2019, ora 05.52, două echipaje specializate de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției Dragalina au fost solicitate să acţioneze pe raza comunei Dragoș Vodă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință și două anexe gospodărești, proprietate individuală aparținând lui Vasile M.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără și fum dens atât la locuința proprietarului, cât și la două anexe gospodărești, existând risc de extindere a arderii la celelalte construcții și bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit electric produs la nivelul instalației îmbătrânite a unei anexe gospodărești (magazie).

Pompierii militari din cadrul Secției Dragalina s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 120 de minute. În sprijinul pompierilor din Dragalina s-a deplasat la intervenție și un echipaj de stingere cu o autospecială de capacitate mărită din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară.

În urma incendiului au ars mai multe bunuri materiale din locuință (arsă în proporție de 90%) și dintr-o magazie (arsă în proporție de 60 %).

O altă anexă gospodărească a ars în întregime, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 200.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 700.000 de lei.

Trebuie menționat că dintr-una dintre anexe pompierii militari au reușit să extragă în timp util mai multe butelii de oxigen, care de asemenea reprezentau un pericol pentru vecinătăți. La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă nu a fost necesar.

Articolul precedentJudețul Călărași se va afla sub cod galben de vreme rea până joi
Articolul următorÎn ultimele 3 zile, șase tineri au fost depistați cu droguri de jandarmii călărășeni