Patru persoane bănuite de trafic de droguri de risc au fost reţinute, în urma efectuării unor percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi (localitatea Dorobanţu) şi a municipiului Constanţa.

”În dimineaţa de 29 noiembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, împreună cu DIICOT Călăraşi, au organizat un flagrant delict, urmat de efectuarea a 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi (localitatea Dorobanţu) şi a municipiului Constanţa.

A fost vizată activitatea infracţională a 5 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc. Din investigaţii a reieşit că acestea ar fi cultivat, pe teritoriul Spaniei, canabis, pe care ulterior l-ar fi transportat în România, prin intermediul unei firme de curierat, şi l-ar fi comercializat la persoane din judeţul Călăraşi”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, la flagrant au fost descoperite 200 grame de rezină de canabis, iar de la percheziţii au mai fost ridicate aproximativ 6 kg de canabis, 47.200 de euro şi 32.000 de lei, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, 8 telefoane mobile şi 2 arme cu aer comprimat şi muniţie.

În cauză, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere. Pe numele a 4 persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar în activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi.

Articolul precedentBărbat din Călărași, cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului 
Articolul următorPrimăria Călărași dorește construirea unei creșe în cartierul Măgureni