Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar din județul Călărași, în anul școlar 2018 – 2019, întocmit de Inspectoratul Școlar Județean Călărași, au fost înregistrate 184 de cazuri de violență.

Actele de violență au fost: 137 de atacuri la persoană, un atentat la siguranța unității școlare, 41 de atentate la bunuri, alte cinci fapte de violență sau atentate la securitate.

Din cele 137 de atacuri la persoană, 65 au avut loc în semestrul I din anul școlar trecut, 15 în mediul rural și 50 în mediul urban, alte 72 de cazuri au fost înregistrate în semestrul II, 28 în mediul rural și 44 în mediul urban.

Pentru faptele lor, elevii implicați în aceste evenimente au fost sancționați cu scăderea notei la purtare – 62 de elevi, mustrare scrisă – 9 cazuri și 112 mustrări individuale.

Articolul precedentCălărașiul, în Raportul Organizației Salvați Copiii cu o statistică tristă: A patra cea mai mare rată a mortalității infantile din România
Articolul următorMicuții de la Grădinița Step by Step din Călărași au învățat de la pompieri ce să facă în caz de urgențe