Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat peste 500 de vehicule și au aplicat aproximativ 100 de sancțiuni contravenționale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri.

Activitățile de control s-au desfășurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 14 – 20 octombrie a.c., polițiștii au efectuat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 535 autovehicule, dintre care 210 autovehicule destinate transportului de persoane și 325 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 83 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Articolul precedentEducație rutieră pentru cei mai mici dintre participanții la trafic
Articolul următorPrimăria Călărași, locul III pentru etică la Conferința Internațională Inovație și Calitate în sectorul public