Tradiția este ca în această perioadă să fie primiți colindători, pentru a avea un an nou îmbelșugat. Dar hoților nu le pasă de tradiție, ci văd în colindat o bună ocazie de a face rost de bunuri ușor de valorificat sau de bani, fără prea multă muncă. Așa că, vă sfătuim să aveți grijă cui deschideți ușa și cui permiteți să vă treacă pragul. 

Este bine să nu îi poftiți în casă pe colindătorii pe care nu-i cunoașteți. Vă pot colinda la ușă. Odată ce persoane necunoscute au intrat în casă, puteți deveni victima unui furt. Nu le daţi ocazia să aibă acces la poşeta lăsată pe hol sau la portofelul ori telefonul aflate pe masa din bucătărie.

La fel de important: dacă aţi primit colindători în casă, nu-i lăsaţi singuri pentru a merge în altă încăpere să căutaţi bani sau produse alimentare. Dacă nu aveţi pachetele pregătite, mai bine îi lăsaţi să aştepte pe scara blocului.

Încuiaţi uşile, chiar şi atunci când sunteţi acasă sau plecaţi pentru câteva minute.

Hoții pot fura și de pe scara blocului!

Pe lângă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot lua și bunuri lăsate pe casa scării. De aceea, este bine să nu deschideţi oricui uşa de la intrarea în bloc.

Învățați-i pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.

Nu spuneți tuturor că plecați de acasă de sărbători!

Dacă nu petreceţi sărbătorile acasă, e bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră.

Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.

Articolul precedentConsiliul Concurenței a amendat Distrigaz Sud Rețele SRL cu 3,7 milioane euro
Articolul următorAtenție la articolele pirotehnice! Chiar dacă unele dintre acestea sunt de dimensiuni mici pot fi periculoase și pot cauza răni!