Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași împreună cu polițiștii locali au desfășurat acțiuni de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la activitățile de verificare participând peste 140 de forțe de ordine.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și de persoane.

Astfel, au fost verificate aproximativ 186 de societăți comerciale, 189 de locații de interes, 2 operatori/transportatori de persoane, 428 mijloace de transport dintre care 268 mijloace de transport public în comun.

Au fost legitimate 1.532 persoane dintre care 179 persoane au fost identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală, iar 30 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație

Totodată, au fost aplicate 209 de sancțiuni în valoare de 24.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Sursa: Realitatea de Calarasi