Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat în zona grădinițelor, școlilor și liceelor, pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță.

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii au acționat în sistem integrat pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției.

Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ.

Totodată, sunt identificate și controlate toate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventive-educative.

Articolul precedentCei peste 100 de porci crescuți în curtea fostului poligon din Călărași au fost eutanasiați
Articolul următorInspectoratul de Poliție Județean Călărași scoate la concurs 4 posturi vacante de ofițer de poliție