În urma unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 59.000 de lei.

La data de 26 septembrie a.c., în scopul protejării populației împotriva comercializării de produse alimentare neconforme și care aduc atingere sănătății cetățenilor, polițiștii au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale pe ruta Oltenița-Budești.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.500 de lei.

Din totalul amenzilor, 6 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 5 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost confiscată suma de 2.857 de lei, reprezentând contravaloare alimente și băuturi alcoolice, deținute fără documente legale de proveniență, precum și suma de 341 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor provenite din livrarea bunurilor către populație care nu au fost evidențiate prin aparatele de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost confiscate 1.640 de țigarete, deținute fără documente legale de proveniență.

Articolul precedentTrei primari liberali din județul Călărași vor trece la PSD
Articolul următorCălărași | Bărbat de 36 de ani, băut la volan, cu o alcoolemie de 0,84 mg/l