În cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, polițiștii și-au îndreptat atenția către toate categoriile de vârstă.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Călărași au acționat în cadrul Campaniei preventive „Hoții îți invadează intimitatea”, care are ca scop conștientizarea cetățenilor cu privire la rolul siimportanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.

Polițiștii de prevenire au avut întâlniri cu grupuri țintă în licee, cu cetățenii la Virtual Reality Studio, unde au luat parte la o activitate de prevenire a furturilor din locuințe,precum și cu persoanele vârstnice la Clubul pensionarilor din Călărași.

În cadrul întâlnirilor au purtat discuții cu privire la principalele măsuri de prevenire a furturilor din locuințe, despre factorii favorizanți, despre cele mai sigure sisteme de securitate și au distribuit materiale informative pe această temă.

Polițiștii au folosit ochelari VR, o tehnologie de ultimă generație, care îi expun pe utilizatori unei experiențe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetățenii consiliați de polițiștii de prevenire au avut ocazia de a se transpune în martori pasivi la un furt din locuință, înțelegând astfel modul de acțiune al infractorilor.

Polițiștii de prevenire recomandă fiecărui cetățean în parte:

– Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

– Montează o încuietoare de calitate;

– Montează un sistem de alarmă;

– Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

 

Articolul precedentExpoziția „Un secol de istorie a Kibbutz-urilor din Israel” va fi deschisă la Muzeul Municipal Călărași
Articolul următorDunărea Călărași începe returul cu stângul, înfrângere pe terenul Petrolului